Kutsun tekniikkaani digigrafiaksi, vaikka koen olevani maalari."Maalaan" tietokoneella. Värituubeinani käytän luonnosta ja ympäristöstä makroetäisyydeltä otettuja digikuvia. Tietokone on palettini ja siveltimeni. Yhdessä teoksessa saattaa olla paloja ja osia kymmenistä eri digikuvista, joita sävyttelen, muuntelen ja yhdistelen. Itse työskentely on kuin maalaamista - ajatuksissa olevan mielikuvan hakemista kokeilemalla, korjaamalla ja välistä alusta aloittamalla. Vältän tietoisesti valokuvamaisuutta (valokuvaa taidemuotona väheksymättä) enkä anna tietokoneen ohjata tekemistäni (tekniikan antamia mahdollisuuksia väheksymättä).

Maalauksina pidän kahtena viimeisenä vuotena tekemiäni töitä myös siinä mielessä, että suuressa koossa tulostan työstä vain yhden vedoksen. Se on siis uniikki siinä kuin maalauskin.

Tuotantoni on moniulotteista - joku voisi sanoa hajanaista. En halua lukkiutua mihinkään ismiin, en tahdo lokeroitua ja manerismia pelkään kuin näön menettämistä. En jaksa toistaa samaa teemaa. Itse tekeminen on minulle riemukas elämys - oli tuloksena sitten iloinen kuva, surullinen kuva, kaunis kuva tai sitten vaikka rumuuuden estetiikkaa. Tärkeintä minulle on, että koen tehdessäni elämyksiä ja vielä tärkeämpää jos voin välittää niitä katsojille.

Kaksi peruspiirrettä on leimaa-antavaa tuotannossani. Toisaalta mystiikka, salaperäisyys ja arvoituksellisuus - toisaalta yksinkertaisuus ja pelkistyneisyys. Nämä prinsiipit voivat olla yhdessä tai erikseen.

 

Galleria Ajankohtaista CV Yhteys